Username Password  
  Log in
  Lost password | Register

WebIT 2011 - сцена Gamesville - Inno Games

Posted on: 17.11.2011 08:27
Презентацията на Inno Games, според мен, беше най-слабата в целия панел - човекът имаше какво да каже, но за съжаление не беше харизматичния презентатор, който да се открои сред останалите.

Inno Games са разработчиците на Tribal Wars - може би най-старата MMO стратегия, благодарение на която съм изгубил доста нощи (и дни :)) - създадена е през 2003, а аз започнах да я играя около 2005. Българска версия има от 2007 или 2008, но играта така и не стана особено популярна тук.

Презентаторът беше Michael Zillmer - основател и CEO на компанията. Презентацията започна с кратки биографични бележки от типа "геймър по рождение". Интересното беше, че началото на Tribal Wars е поставено, докато човекът е бил на гражданска служба (замяна на военната такава, предполагам).

Както излиза, развитието на компанията е било доста бавно:
InnoGames company timeline
InnoGames company timeline

от създадената през 2003 Tribal Wars, през натрупването на начална база от играчи (около 40 000) са минали почти 2 години. Компанията е основана като такава през 2007 с един служител (Михаел Цилмер)
през следващата година нараства до 10 служители, и едва през 2008 разработват втората си игра - the West [/link]. Компанията вече наброява 25 души и както се казва - останалото е история :) - през 2009 разработват третата си игра - Grepolis [link=http://en.grepolis.com/]. Към 2011 компанията има над 100 души екип и продължава да се развива.

Коментарите върху тенденциите на пазара бяха в 2 посоки - от една страна: технологичното развитие, позволява много повече във визуално отношение, което немимуемо влияе върху дизайна на интерфейсите на игрите:
InnoGames interfaces review
InnoGames interfaces review

(третата игра на графиката е разработка, пусната през тази година - Lagoonia [link=http://en.lagoonia.com/][/link])
Всички игри, които разработват Inno Games са базирани на т.нар. free-to-play (F2P) бизнес модел - играта е достъпна и пълноценна за всички, но плащащите играчи напредват по-бързо или са (малко) по-силни при равни други условия.
До някъде изненадващо - демографията на играчите се е променила доста, като в момента жените-играчи съставляват над 40% от аудиторията.

Тенденциите, които Inno Games са отбелязали на германския пазар - от всички играещи, 81% играята на масови F2P онлайн игри. 58% от тях са правили покупки в играта.
Броят на играчите в ММО игри се е удвоил за периода 2009-2011.
Броят на играещите (игри, които се продават в магазин) е намалял от 19 на 17 милиона за същия период.
Почти 40% от неиграещите заявяват, че в близко бъдеще имат намерение да пробват някоя игра.

Като повечето разработчици Inno Games са се ориентирали и към мобилния телефон като нова платформа, тъй като процесорите вече са достатъчно мощни, за да поддържат добра графика - процесорът на iPhone 4S например е малко по-слаб от процесора на XBox-а.
Очаква се играещите през мобилен телефон да достигнат 90 милиона през 2012 в САЩ, а в Европа - около 70 милиона.
За цялата 2011 ще бъдат продадени около 100 милиона таблета (NewZoo 2011).

Бъдещето, според InnoGames е за мултиплатформните игри - тези, при които играта е достъпна през повече от един екран - в момента това са: личният компютър (настолен, лаптоп или таблет), телефонът, игралната конзола и телевизорът (там където има IPTV) - нещо, в което и аз самият вярвам :)

Attached images

InnoGames company timeline

InnoGames company timeline

InnoGames interfaces review

InnoGames interfaces review

Comments

Share in Facebook
Close hint Quick help